Uncharted: Legacy of Thieves Collection Game Review

Η Sony λανσάρει στο PlayStation 5 το Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

Η οποία περιλαμβάνει τα Uncharted 4: A Thief’s End και Uncharted: The Lost Legacy.
Οι δύο αυτοί τίτλοι μας είχαν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στο Playstion 4 και Pro πλέον έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε στο νέο hardware Του Playstation 5.
Όπως είναι αναμενόμενο η συλλογή υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις.

Στο Performance / Fidelity mode , όσο αναφορά στα γραφικά, και φυσικά υποστήριξη των χαρακτηριστικών του DualSense, και 3D ήχο.

Για να είμαστε ακριβείς , αυτό που πρέπει να τονίσω ειναι οτι λύπη το Mutliplay Mode του παιχνιδιού.

Playstation 5 Modes
Ξεκινώντας από το τεχνικό κομμάτι, υπάρχουν τρια διαφορετικά modes,
το Fidelity (4K/30fps),
το Performance (1.440p/60fps)
και το Performance+ (1.080p/120fps).
Να σημειωθεί ότι για να παίξετε στο τελευταίο mode θα χρειαστείτε μια τηλεόραση ή ένα monitor με ρυθμό ανανέωσης -τουλάχιστον- 120Hz (HDMI 2.1)
H εναλλαγή μεταξύ των τριών διαθέσιμων modes γίνεται άμεσα μέσω του μενού των ρυθμίσεων.
Το δικό μας playthrough και στους δύο τίτλους διεξήχθη κυρίως στο Performance mode, ωστόσο σε κάποιες εντατικές σκηνές δράσης, σαν και αυτές που θα παίξετε π.χ. στο 11ο κεφάλαιο του Uncharted 4, επιλέξαμε το Performance+ mode.

Σε κανένα από τα τρία modes δεν παρατηρούνται σημαντικές πτώσεις του frame rate, το παιχνίδι είναι το smooth τουλάχιστον σε ότι αφορά το Uncharted 4.
Στο Uncharted: The Lost Legacy, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Chloe Frazer, παρατηρούνται μικρές πτώσεις του frame rate στο Performance+ mode, όταν βρίσκεστε στον open world χάρτη αλλά και πάλι δεν είναι τόσο έντονο ως σχεδόν καθόλου.!

Playstation 4 Vs Playstation 5
Οι διαφορές που παρατηρούνται στα γραφικά δεν είναι τεράστιες, καθότι και οι δύο τίτλοι στην πρωτότυπη μορφή τους εκμεταλλευόντουσαν πλήρως το hardware του PS4 δηλαδή μην περιμένετε , Ray-Tracing κτλ , αν και σε γενικές γραμμές αρτιότατοι, έχουν είδη τα υψηλά production values τους.
Οι νέες εκδόσεις για το Playsttion 5 πάντως υπερέχουν ξεκάθαρα στο κομμάτι του performance.
Η απόκριση των controls είναι σχεδόν αστραπιαία όταν παίζετε στα 120fps, καθώς παρατηρείται μια δραστική μείωση του input latency.
To γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχεις πολύ καλήτερη εμπειρία στο gunplay, και γενικός σε όλο το παιχνίδι.

HDD Vs NVMe SSD
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι οι χρόνοι φόρτωσης έχουν μειωθεί δραματικά, χάρις στον custom SSD του PS5, και πλέον με τα βίας ξεπερνούν τα 3-4 δευτερόλεπτα το Maximum.
Ένα αλλό κομμάτι είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του DualSense, δηλαδή τα adaptive triggers και το haptic feedback, όχι όμως στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε σχεδόν , ειδικότερα, η χρήση της απτικής ανάδρασης κρίνεται κάπως περιορισμένη, ειδικά στην οδήγηση των οχημάτων , η πλήρης εκμετάλλευση της απτικής ανάδρασης προσέφερε πρωτόγνωρα επίπεδα εμβύθισης, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει στην περίπτωση του Uncharted: Legacy of Thieves.

Playstation 5 3D Audio
Αντίθετα, ο 3D ήχος κάνει πραγματικά την διαφορά, βυθίζοντας τον παίκτη στην περιπέτεια και δίνοντάς του την εντύπωση ότι έχει μπει στην κυριολεξία στο παιχνίδι.
Έδω να σας πω πλέον με τις πρόσφατες ενημερώσεις του Playstation 5 μπορείτε να απολαύσετε 3D ήχο και από τα ηχεία της τηλεόρασης σας , αλλά για την καλύτερη δυνατή εμπειρία , προτείνεται η χρήση ενός headset, όπως το Pulse 3D της Sony.
Η χρήση ενός headset σας επιτρέπει να αντιληφθείτε ακριβές ακόμη και τους πιο ανεπαίσθητους ήχους , και την ακριβή προέλευσή τους.

Uncharted 4: A Thief’s End Gameplay
Σε ότι αφορά το gameplay, δεν θα επεκταθούμε ιδιαιτέρως, και πολύ , Θα θέλαμε όμως να σας μεταφέρουμε την δική μας εμπειρία , από το Uncharted: Legacy of Thieves Collection , πραγματοποιήσαμε στο playthrough στο Playstion 5.
H εμπειρία που προσφέρει ο συγκεκριμένος τίτλος υπό το next-gen hardware είναι πραγματικά συγκλονιστική , Παρότι δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τους προκατόχους με Ray-Tracing κτλ.
Αυτό όμως που καινοτομεί στον χώρο των Action-Adventures, είναι οτι ειναι αρκετά καλά σκηνοθετημένο και επιδεικνύει μια άριστη δυναμική μεταξύ των σκηνών εξερεύνησης και των εκρηκτικών σεκάνς και δράσης.
Παράλληλα, το σενάριό του είναι δεδομένο ότι θα σας καθηλώσει με τις συνεχές ανατροπές του.
Η πλοκή του είναι εξαιρετική και απογειώνεται από τις δυναμικές ερμηνείες των Nolan North και Troy Baker, στους ρόλους των αδελφών Drake.

Uncharted: The Lost Legacy Gameplay
Τώρα όσο αναφορά το Uncharted: The Lost Legacy δεν αγγίζει τα ίδια επίπεδα ποιότητας , χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζει γενικός σαν παιχνίδι και την προσοχή σας.
Αφηγείται μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία που θα καταφέρει να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον σας.
Το open world κομμάτι του δουλεύει άψογα και θα θέλουμε να δούμε κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, αν και εφόσον η σειρά Uncharted συνεχιστεί , λες μπα , σσσ (Uncharted 5 E3 2022)
To μονο αρνητικό είναι τα σκαμπανεβάσματα στο κομμάτι του A.I μας ενόχλησαν δυστυχώς λίγο και είναι κρίμα που οι developers δεν φρόντισαν να τα διορθώσουν στην remastered έκδοση (ίσως με κάποιο Update.?)

Το review βασίστηκε στην Retail έκδοση του παιχνιδιού για το Playstion 5.
Όλα τα screenshots που συνοδεύουν το review έχουν τραβηχτεί στο 4K Fidelity mode.

θετικά
+ To Uncharted: Legacy of Thieves Collection σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε δύο εξαιρετικούς τίτλους της σειράς , στην καλύτερη δυνατή μορφή τους.
+ Uncharted: The Lost Legacy στο PS5 και να αξιοποιήσουν όλη την “ιπποδύναμη” της κονσόλας.
+ Kαλύτερο performance mode ως και 120FPS.!!
Αρνητικά
– Σχετικά φτωχή εκμετάλλευση της απτικής ανάδρασης (adaptive triggers).
– Δεν υπάρχει τεχνολογία Ray-Tracing.
– Λείπει το multiplayer mode.

Total Score 9,0