Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows στο Steam Deck

Μία από τις μεγάλες υποσχέσεις της Valve πριν από την κυκλοφορία του Steam Deck ήταν ότι όπως κάθε σωστός υπολογιστής, θα μπορούσατε να καθαρίσετε το λειτουργικό σύστημα και να εγκαταστήσετε ένα διαφορετικό της επιλογής σας, όπως τα Windows, για παράδειγμα. Τα προγράμματα οδήγησης των Windows δεν ήταν έτοιμα εγκαίρως για την κυκλοφορία του Steam Deck, αυτό αλλάζει σήμερα. Η Valve ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση ιστολογίου την Πέμπτη ότι το Steam Deck είναι έτοιμο για Windows, με μερικούς περιορισμούς.

Πλέον μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση των Windows με τα προγράμματα οδήγησης, αλλά η διπλή εκκίνηση δεν είναι δυνατή αυτήν τη στιγμή. “Ενώ το Deck είναι πλήρως ικανό για διπλή εκκίνηση, το πρόγραμμα εγκατάστασης SteamOS που παρέχει έναν οδηγό διπλής εκκίνησης δεν είναι ακόμη έτοιμο”, γράφει η Valve. Τα τρέχοντα προγράμματα οδήγησης είναι συμβατά μόνο με τα Windows 10, επειδή τα Windows 11 απαιτούν ένα νέο BIOS που βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη (το οποίο παρέχει υποστήριξη fTPM) και θα αποσταλεί σύντομα.

Προσοχή: το Bluetooth και το Wi-Fi του Steam Deck θα λειτουργούν, αλλά ο ήχος περιορίζεται επί του παρόντος σε έξοδο USB-C ή Bluetooth. Τα ηχεία και η υποδοχή ακουστικών 3,5 mm δεν θα παράγουν ήχο.

Σε περίπτωση που κάνετε κάτι λάθος στην εγκατάσταση, υπάρχει μια σελίδα για την ανάκτηση της εγκατάστασης του SteamOS. Μπορείτε να βρείτε την σελίδα εδώ.